Body & Balance en Puppygym

Bewegen met je hond

Wat is Body & Balance?

In Body & Balance draait alles om aandacht, coördinatie en balans. De snelheid van uitvoering is hier van geen tel. Heeft je hond de oefening vlug onder de knie dan wordt de lat (al dan niet letterlijk) hoger gelegd. Heeft je buddy het moeilijk met een glad oppervlak of hoogtevrees op een opstapje dan wordt er even afgeremd en gekeken hoe je je hond toch zo ver kan krijgen dat hij de oefening doet. Zelfvertrouwen stimuleren en samenwerken is hier prioritair. Body & Balance is geschikt voor honden vanaf 6 maanden. Basiscommando’s kennen is nuttig maar niet noodzakelijk.


Wat is Puppygym?

Puppygym is vergelijkbaar met Body & Balance maar dan op maat van honden jonger dan 6 maand. De pups maken eerst kennis met verschillende materialen en krijgen de tijd om hieraan te wennen. Tijdens de oefeningen komen balans en coördinatie aan bod. Daardoor wordt hun zelfvertrouwen groter en leren ze omgaan met hun opgroeiend lichaam. Bij een jonge hond groeit niet alles even snel waardoor de pup dikwijls zelf niet door heeft dat dat lijfje altijd maar groter wordt. Door de aangeboden oefeningen wordt het lichaamsbewustzijn gestimuleerd en tegelijkertijd groeit ook het vertrouwen in de baas. Samen met jou leert de pup zijn/haar grenzen verleggen.


Praktisch

De workshops Body & Balance en Puppygym worden regelmatig georganiseerd vanaf het voorjaar tot in het najaar. De oefeningen worden opgebouwd, eerst op de grond daarna met attributen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van dingen die je gewoon in huis hebt zodat je de oefeningen later thuis kan herhalen. Bij heel slecht weer gaat de les niet door en wordt ze verplaatst naar de reservedatum.

Om de concentratie van hond en baas te behouden, wordt er in kleine groepjes van 4 honden gewerkt (telkens met één baas). De plaatsen zijn dus beperkt!

Lesgever: An Van De Vijver
Alle cursisten en geïnteresseerden ontvangen een mail wanneer deze workshops worden ingericht.