Hoopers

Vervolgcursus

Hoopers is een leuke en volwaardige hondensport, overgewaaid uit Amerika. De lichamelijke belasting bij Hoopers is laag waardoor deze sport geschikt is voor elke hond. Hoopers wordt vanop één punt aangestuurd door de begeleider. Dat betekent dat ook iedereen de sport kan uitoefenen.

Het belangrijkste bij Hoopers is de samenwerking tussen de handler (begeleider) en zijn/haar hond.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt zonder druk op de hond te leggen. Het doel is dat de hond zelfstandig, zonder fysieke begeleiding van de handler een parcours aflegt. De hond wordt vanaf één plaats aangestuurd d.m.v. stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler. Deze manier van werken stimuleert het zelfvertrouwen van de hond en versterkt de band tussen hond en begeleider. Hoopers is vooral een denksport. Dit vergt heel veel concentratie en is super vermoeiend.

De hindernissen bestaan uit hoopers (halve bogen), tonnen en tunnels. De toestellen kunnen zowel los van elkaar gebruikt worden als samengevoegd in een parcours.

Hoopers initiatie: Lessenreeks van 7 lessen (1 theorieles en 6 praktijklessen). Hierin wordt deze fantastische hondensport voorgesteld en maken handlers en honden kennis met de hindernissen.

Hoopers 1: Wekelijks terugkomende groep voor wie deze sport verder wilt uitdiepen en moeilijkere, langere en afwisselendere parcours wilt verkennen.

Hoopers kan naast elke andere hondensport beoefend worden zonder dat dit voor conflicten zorgt.


Praktisch

Voor wie?
  Hoopers initiatie: voor alle baasjes met honden vanaf gehoorzaamheid 1 of van wie de hond goed kan blijven zitten/liggen/staan en niet reactief is naar andere honden
  Hoopers 1: voor alle baasjes en honden die de initiatiereeks gevolgd hebben
Wanneer?
  Hoopers initiatie: 7 lessen op zondagvoormiddag
  Hoopers 1: zaterdag- of zondagvoormiddag in samenspraak met de groep
  Probeer steeds minstens 10 minuten voor het aanvangsuur te komen zodat je je hond nog kan uitlaten en laten plassen. Op die manier kan de les tijdig beginnen. Aankopen kunnen voor of na de les gedaan worden.
Klik hier voor de exacte data.
Lesgever: Brigitte De Vleeschauwer
Prijs:
  Hoopers initiatie: € 100,00 voor 7 lessen
  Hoopers 1: de betaling gebeurt met een pootjeskaart van € 125,00. Dit is een 10-beurtenkaart waarbij de beurt enkel wordt ‘aangepoot’ als je aanwezig bent in de les.